in , ,

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να ξαναζεστάνετε το ρύζι

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να ξαναζεστάνετε το ρύζι
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να ξαναζεστάνετε το ρύζι

Σίγουρα το ρύζι της προηγούμενης μέρας δε θυμίζει σε τίποτα το ρύζι τη στιγμή που το μαγειρεύουμε.

Μετά τις 4-5 ώρες το ρύζι ήδη αρχίζει να αφυδατώνεται, να ξεραίνεται και να γίνεται κολλώδες. Υπάρχουν μερικές γρήγορες μέθοδοι για να το ανανεώσετε, έτσι ώστε να έχει γεύση σχεδόν ίδια με τη μέρα που το φτιάξατε. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που το φτιάξατε, το λάδι και λίγο νερό είναι τα κλειδιά για να βοηθήσετε το ρύζι να διατηρήσει την υγρασία του και την υφή του.

Πώς να ξαναζεστάνετε το ρύζι

Στο φούρνο μικροκυμάτων: Για κάθε φλιτζάνι ρύζι, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό ή νερό. Καλύψτε το μπολ του ρυζιού με ένα άλλο μπολ για να δημιουργήσετε ένα φαινόμενο ατμού καθώς αναθερμαίνεται.

Στο τηγάνι: Σε ένα μεγάλο γουόκ ή φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε λάδι. Φτιάξτε ένα τηγανισμένο ρύζι, σπάζοντας τους κόκκους του ρυζιού με μια ξύλινη κουταλιά, ώστε το λάδι να επικαλύπτει ομοιόμορφα τους κόκκους.

Στην κατσαρόλα: Σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέστε το ρύζι με μερικές κουταλιές της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά ζωμό ή νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα και ατμίστε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε περιστασιακά μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρύζι.

Πώς να ξαναζεστάνετε το ρύζι
Πώς να ξαναζεστάνετε το ρύζι

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Thalia P.

Σπίτια διασήμων: μέσα στο μοντέρνο σπίτι του Νίκου Μουτσινά

Σπίτια διασήμων: μέσα στο μοντέρνο σπίτι του Νίκου Μουτσινά

Παραιτείται η Κατερίνα Γκαγκάκη από το Δήμο Αθηναίων;

Παραιτείται η Κατερίνα Γκαγκάκη από το Δήμο Αθηναίων;