in , , ,

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του καφέ (και δεν είναι στο ψυγείο)

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του καφέ (και δεν είναι στο ψυγείο)
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος αποθήκευσης του καφέ (και δεν είναι στο ψυγείο)

Το ιδανικό δοχείο για να αποθηκεύσετε τον καφέ πρέπει να είναι στεγνό και να κλείνει αεροστεγώς. Πρέπει οπωσδήποτε να αποφεύγετε να εκτείθεται ο καφές σε αέρα, υγρασία, ζέστη και φως. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να αποθηκεύσετε σωστά τον καφέ σας, είτε είναι αλεσμένος είτε σε κόκκους.

Πού πρέπει να αποθηκεύετε τον καφέ

Ενώ η ευκολία είναι το κλειδί (ποιος θέλει να πάει να ψάχνει το κουτί του καφέ στις 6 το πρωί), θέλετε να αποθηκεύσετε τον καφέ σας, ώστε να παραμένει φρέσκος και γευστικός. Έχοντας λοιπόν αυτό υπόψιν:

  • Επιλέξτε ένα δροσερό, σκοτεινό, ξηρό μέρος, όπως σε ένα ντουλάπι ή μια τροφοθήκη.
  •  Μην αποθηκεύετε τον καφέ στο ψυγείο ή τον καταψύκτη. Η υγρασία θα καταστρέψει τη γεύση και το άρωμα του καφέ.
  •  Αποφύγετε τα θερμά σημεία, όπως πάνω / δίπλα στο φούρνο ή σε ντουλάπια που ζεσταίνονται από έκθεση σε ηλιακό φως ή εξοπλισμό μαγειρέματος.

Διαβάστε επίσης: Πώς είναι ο καφές σε 10 χώρες του κόσμου

Τι δοχείο να χρησιμοποιήσετε

Μόλις ανοίξετε τη συσκευασία που έχει σφραγιστεί σε κενό αέρος, ο καφές αρχίζει να χάνει γρήγορα τη φρεσκάδα του. Για το λόγο αυτό, είναι καλή ιδέα να μεταφέρετε τον καφέ σε άλλο κατάλληλο δοχείο όσο το δυνατόν συντομότερα.

  • Για καλύτερα αποτελέσματα, χρησιμοποιήστε αδιαφανές γυάλινο, κεραμικό ή μεταλλικό δοχείο με αεροστεγές κλείσιμο.
  • Τα διάφανα γυάλινα ή πλαστικά δοχεία πρέπει να διατηρούνται σε σκοτεινή θέση.

Διαβάστε επίσης: O καφές αυξάνει τη χοληστερίνη;

Πώς να διατηρείτε τον καφέ φρέσκο

Ο καφές αρχίζει να χάνει τη φρεσκάδα του αμέσως μετά το άλεσμα. Η γεύση κορυφώνεται τις επόμενες λίγες ημέρες. Ο αλεσμένος καφές είναι καλό να καταναλωνέται μέσα σε μία έως δύο εβδομάδες από το άλεσμα, ενώ οι κόκκοι καφέ μέσα σε ένα μήνα. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διατηρείτε τον καφέ σας πιο γευστικό:

  • Αγοράστε τον καβουρδισμένο καφέ σε ποσότητες που διαρκούν μία έως δύο εβδομάδες, και στη συνέχεια αποθηκεύστε τον σωστά.
  •  Αποθηκεύστε μεγαλύτερες ποσότητες καφέ σφιχτά σφραγισμένες σε αεροστεγές δοχείο σε δροσερή, σκοτεινή περιοχή, κρατώντας μικρότερη ποσότητα σε άλλο δοχείο για καθημερινή χρήση. Ανοίξτε το μεγαλύτερο δοχείο μόνο όταν χρειάζεται να ξαναγεμίσετε το μικρότερο δοχείο. Αυτό μειώνει την έκθεση του αέρα για το μεγαλύτερο μέρος του καφέ.
Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τον καφέ σας για να είναι πάντα φρέσκος
Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τον καφέ σας για να είναι πάντα φρέσκος

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Jim Taylor

Ο Jim Taylor είναι content marketer και έχει αρθρογραφήσει σε αρκετά blogs και sites. Αγαπημένα θέματα, όσα αφορούν το σπίτι και το ευζείν.

Queen: Έγιναν νόμισμα στη Βρετανία

Queen: Έγιναν νόμισμα στη Βρετανία

Κοροναϊός: 9 νεκροί και 440 νοσούν - μεταδοτικός ανάμεσα σε ανθρώπους επιβεβαιώνει η Κίνα

Κοροναϊός: 9 νεκροί και 440 νοσούν – μεταδοτικός ανάμεσα σε ανθρώπους επιβεβαιώνει η Κίνα