Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική News Θέλετε να χάσετε βάρος; Αυτοί οι ξηροί καρποί μπορούν να σας βοηθήσουν

Θέλετε να χάσετε βάρος; Αυτοί οι ξηροί καρποί μπορούν να σας βοηθήσουν

Must read

Οι ξηροί καρποί συχνά προσφέρονται ως μικρού μεγέθους superfood καθώς είναι γεμάτοι με εμπλουτισμένα θρεπτικά συστατικά που καταπολεμούν διάφορα θέματα υγείας και χορταίνουν. Περιέχουν επίσης πολλά υγιή λίπη και πρωτεΐνες που είναι απαραίτητα για την καθημερινή σας δίαιτα και σας αφήνουν να νιώσετε χορτάτοι ανάμεσα στα γεύματα.

Μπορούν οι ξηροί καρποί να μας βοηθήσουν στη δίαιτα;
Μπορούν οι ξηροί καρποί να μας βοηθήσουν στη δίαιτα;

Οι ξηροί καρποί είναι η κλασική περίπτωση του πώς η υπερβολή σε οτιδήποτε καλό είναι βέβαιο ότι είναι κακό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ μια χούφτα ξηρώ καρπών κάθε μέρα είναι μια καλή ιδέα, η υπερβολή δε θα κάνει στο σώμα σας καθόλου καλό. Εάν προσπαθείτε να χάσετε αυτά τα πεισματάρικα κιλά, προτείνουμε να προσθέσετε αυτές τις μικρές απολαύσεις στη διατροφή σας με μέτρο.

Καρύδια

Ένας από τους ιδανικούς ξηρούς καρπούς είναι τα καρύδια
Ένας από τους ιδανικούς ξηρούς καρπούς είναι τα καρύδια

Τα καρύδια είναι γνωστά για τον καρδιαγγειακό τους όφελος και είναι ένα από τα καλύτερα είδη ξηρού καρπού για την απώλεια βάρους. Είναι γεμάτα με ωμέγα-6 λιπαρό οξύ που ονομάζεται λινελαϊκό οξύ, ω-3 λιπαρά άλφα-λινολενικό οξύ (ALA) και άλλες βιταμίνες. Είναι επίσης εξαιρετικά πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Τα καρύδια σας κρατούν χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μειώνουν το επίπεδο κακής χοληστερόλης και προωθούν το υγιές σωματικό βάρος.

Θερμίδες σε 28 γραμμάρια καρυδιών: 187,3 kcal

Αμύγδαλα

Τα αμύγδαλα έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι γεμάτα πρωτεΐνες
Τα αμύγδαλα έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι γεμάτα πρωτεΐνες

Τα αμύγδαλα θεωρούνται μία από τις πιο υγιεινές επιλογές σνακ όταν βρίσκεστε σε μια προσπάθεια να χάσετε βάρος. Δεν είναι μόνο μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης αλλά είναι επίσης γεμάτα με αντιοξειδωτικά. Έχουν χαμηλές θερμίδες και είναι γεμάτα με πρωτεΐνες που βοηθούν στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας. Γνωρίζατε ότι τα αμύγδαλα συμβάλλουν επίσης στην καταπολέμηση της κακής χοληστερόλης LDL; Ναι, το διάβασες σωστά.

Θερμίδες σε 28 γραμμάρια αμύγδαλα: 174,3 kcal

Πρόσφατα άρθρα