in

Αυτό το Σαββατοκύριακο δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Με ελεύθερη είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ανά την επικράτεια το Σάββατο 28 και την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, αλλά και με ποικίλες δράσεις, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού γιορτάζει για 23η χρονιά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Κοινό θέμα σε όλη την Ευρώπη για αυτή τη χρονιά, είναι «Τέχνες και Ψυχαγωγία».

Στις εκδηλώσεις των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2019 εξετάζεται η σχέση Τέχνης και Ψυχαγωγίας. Εάν πρόκειται για αξία ή κατάκτηση, ανάγκη βασική ή τεχνητή, ατομική ή συλλογική υπόθεση. Αφορά όλους ή λίγους και πώς ικανοποιείται σε κάθε εποχή και κοινωνία; Πώς λειτουργεί η σχέση του ελεύθερου χρόνου με την απόλαυση της Τέχνης; Ποιος είναι ο ρόλος που έχουν παίξει η μουσική και το θέατρο, η φύση και ο αθλητισμός, το βιβλίο και το παιχνίδι, οι γιορτές, στην ικανοποίηση αυτής της ανάγκης και πόσο μεγάλες ή μικρές είναι οι διαφορές από εποχή σε εποχή; Ποια είναι η σχέση των μουσείων με την ψυχαγωγία;

ΑΤΤΙΚΗ
Αθήνα, Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο (27-29/9)
27/9, 11.00-13.00 «Απολαμβάνοντας αργά την αρχαία τέχνη» Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες του να παρατηρήσουν επιλεγμένα έργα τέχνης από τις εκτεταμένες συλλογές του, χαμηλώνοντας τους ρυθμούς και δίνοντας τον απαραίτητο χρόνο για την απόλαυσή τους. Στις 12:00, αρχαιολόγοι του μουσείου θα συζητήσουν με τους συμμετέχοντες τις απροσδόκητες λεπτομέρειες που εντοπίστηκαν και τους συσχετισμούς που πυροδοτήθηκαν, διαμορφώνοντας από κοινού μια πλούσια και σίγουρα πιο προσωπική ματιά στην προσέγγιση των συλλογών του. Τα επιλεγμένα εκθέματα μπορούν να πληροφορηθούν οι επισκέπτες από την ιστοσελίδα του μουσείου. Απαραίτητη η προμήθεια εισιτηρίου εισόδου.
28,29/9, «Δέκα λεπτά από τον ελεύθερο χρόνο σου». Κατά τη διάρκεια του εορταστικού Σαββατοκύριακου των ΕΗΠΚ (με ελεύθερη είσοδο), το μουσείο προσκαλεί τους επισκέπτες να το επισκεφτούν όποια ώρα το επιθυμούν και να παρατηρήσουν τα εκθέματα που θα επιλέξουν (ή ένα από τα προτεινόμενα στην ιστοσελίδα του μουσείου), δίνοντας δέκα λεπτά από τον χρόνο τους για να παρατηρήσουν και να ανακαλύψουν αναπάντεχες λεπτομέρειες για το έργο τέχνης της επιλογής τους.
Τ/ 213214 4800, 213214 4856, 213214 4889,  E-mail: [email protected]
Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, www.namuseum.gr

Αθήνα, Επιγραφικό Μουσείο (27-29/9)
27/9, 11:30 και 18.30 «Ψυχαγωγία στην αρχαιότητα: Θέατρο, εορτές, αθλητισμός και συμπόσια»
Ξεναγήσεις σε επιλεγμένα εκθέματα από την έκθεση και τις αποθήκες του Επιγραφικού Μουσείου.
27/9, 7:30 μ.μ. «Ηρόδοτος Δραματικός: Θερμοπύλες». Αρχαία Ιστορία επί Σκηνής.
Δραματοποιημένη εκδοχή της μάχης των Θερμοπύλων το 480 π.Χ., βασισμένη στο 7ο βιβλίο των Ιστοριών του Ηροδότου.
 Καλλιτεχνική Επιμέλεια: ∆ημήτρης Λιγνάδης
Μετάφραση – Κείμενο: ∆ρ. Γιάννης Λιγνάδης
Σκηνοθεσία: Άρης Λάσκος
Ιστορικός Σύμβουλος: ∆ρ. Ανδρονίκη Μακρή 
Μουσική: Φάνης Ζαχόπουλος 
Σκηνικά-Κοστούμια: Χαράλαμπος Νικολάου
Επιμέλεια Φωτισμού: Σεσίλια Τσελεπίδη
 Παίζουν: Ελένη Ζαχοπούλου, Μάνος Βαβαδάκης
Θα προηγηθεί ξενάγηση με θέμα «Ψυχαγωγία στην αρχαιότητα: Θέατρο, εορτές, αθλητισμός και συμπόσια» στις 6.30 μ.μ.

28/9, 12.00 μ.μ «Ψυχαγωγία στην αρχαιότητα: Θέατρο, εορτές, αθλητισμός και συμπόσια»
Ξενάγηση σε επιλεγμένα εκθέματα από την έκθεση και τις αποθήκες του Επιγραφικού Μουσείου.
29/9, 11:00 «Επιγραφικού Μουσείου θέματα, Καλλιτεχνικού Σχολείου εκθέματα»
Μαθητές και μαθήτριες του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Γέρακα θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αποτέλεσμα της συνεργασίας με το Επιγραφικό Μουσείο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2018 – 2019:
Αλφάβητο, κατασκευές από χαρτί
Η δική μου γραφή, αρχαία ρητά σε πάπυρο 
Η προσωπική μου σφραγίδα, χαρακτική
Γράφοντας και ζωγραφίζοντας
Εικόνα αντικειμένου, αναφορά στις αξίες της δημοκρατίας
Το Ταξίδι του Οδυσσέα, ένα ψυχαγωγικό, επιδαπέδιο παιχνίδι
Τ/ 210-8232950 , E-mail: [email protected]
Επιγραφικό Μουσείο, Τοσίτσα 1, 10682 Αθήνα

Αθήνα, Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (27-29/9)
«Τέχνες και Ψυχαγωγία στο Βυζάντιο» Μέσα από τα αντικείμενα του Μουσείου θα συζητήσουμε για τον ιππόδρομο, την αγορά, τα λουτρά , το παλάτι, τις εκκλησίες, χώροι που ικανοποιούσαν την ανάγκη των ανθρώπων για επικοινωνία και ψυχαγωγία.
Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη μόνιμη έκθεση για σχολικές ομάδες στις 27/9 και μεμονωμένα για παιδιά (ηλικίας 10-12 ετών) στις 29/9
Τ/ 2132139590, E-mail: [email protected]
Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Αθήνα, Αρχαιολογικός χώρος Ακρόπολης (27/9)
«Tα παιδία παίζει… στην Ακρόπολη» Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τα παιχνίδια της ύστερης αρχαιότητας που έχουν βρεθεί χαραγμένα και λαξευμένα στα μνημεία της Ακρόπολης.
Τ/ 210 9239186, E.mail: [email protected]
Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης, Τομέας Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης

Αθήνα, Αρχαιολογικός Χώρος Νότιας Κλιτύος Ακροπόλεως (27-29/9)
«Η εορτή των Μεγάλων Διονυσίων – γιορτές και ψυχαγωγία στη ζωή των αρχαίων Ελλήνων. Η Νότια Κλιτύς ως κέντρο της πολιτικής και καλλιτεχνικής ζωής της πόλης».
Ξεναγήσεις σε εκπαιδευτικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (27/9, ώρα: κατόπιν συνεννόησης) και στο ευρύ κοινό (28-29/9, 10.00 – 11.30 π.μ)
Τ/ 210 3214834, E-mail: [email protected]
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

Αθήνα, Αρχαία Αγορά και Βιβλιοθήκη Αδριανού (27,29/9)
«Βιβλία και βιβλιοθήκες στην αρχαία Αθήνα»
Πού και πόσο πωλούνταν τα βιβλία στην Αρχαία Αγορά; Τί απέγιναν οι πάπυροι με την επίσημη καταγραφή των έργων του Σοφοκλή και του Ευριπίδη; Τί μορφή είχαν οι αρχαίες βιβλιοθήκες; Θεματική περιήγηση στη Βιβλιοθήκη Πανταίνου και τη βιβλιοθήκη Αδριανού.
Σημείο συνάντησης είσοδος Αρχαίας Αγοράς, Αδριανού 24
27/9, 9:30-11:00: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για σχολικές ομάδες  (απαιτείται συνεννόηση)
29/9,  10:00-12:00: Θεματική περιήγηση για το ευρύ κοινό.
T/ 210 3210180, E-mail: [email protected]
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

Αθήνα, Αρχαιολογικός χώρος Κεραμεικού (27-29/9)
Έκθεση γλυπτικής της εικαστικού Πωλίνας Κασιμάτη με τίτλο «Το Εφήμερο». Η έκθεση θα αναπτυχθεί στον προαύλειο χώρο του μουσείου και στον υπαίθριο χώρο, έναντι του πωλητηρίου – εκδοτηρίου του Κεραμεικού. Τα απογεύματα του τριημέρου θα διεξάγονται δίωρα σεμινάρια – εργαστήρια γλυπτικής σε πηλό από την Πωλίνα Κασιμάτη(18.00–20.00).
Δηλώσεις συμμετοχής απαραίτητες, στο τηλ. 210 3463552.
T/ 210 3463552, E-mail: [email protected]
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών

Αθήνα, Αρχαιολογικός χώρος Λυκείου (27/9, 19.30-21.00)
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων πόλης Αθηνών σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) θα παρουσιάσει στον Αρχαιολογικό χώρο του Λυκείου σειρά ολιγόλεπτων καλλιτεχνικών ψηφιακών παραγωγών (video art) με θέμα την ψυχαγωγία ως δικαίωμα και πρόκληση, ως δείκτη πολιτισμού​ και μέσο επικοινωνίας και άντλησης δύναμης και χαράς για τη ζωή..
T/ 2132139500, E-mail: [email protected]
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, Athens Digital Arts Festival (ADAF)

Αθήνα, Εργαστήριο Συντήρησης Αρχαιοτήτων στην Ακαδημία Πλάτωνος (30/9 και 3/10)
«Τέχνη της Γλυπτικής – «Τέχνη» της Συντήρησης»
30/9: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Η σύγχρονη μουσειοπαιδαγωγική επιστήμη δίνει έμφαση στη μάθηση αλλά και στην ψυχαγωγία και την παιδαγωγική του ελεύθερου χρόνου. Σε αυτό το πλαίσιο, οι μαθητές της Α’ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου της Αθήνας θα γνωρίσουν την τέχνη της γλυπτικής μέσα από την επαφή τους με αυθεντικά αντικείμενα και την «τέχνη» της συντήρησης τους, όπως αυτή υλοποιείται σήμερα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.
Σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου θα πραγματοποιηθούν τόσο δραστηριότητες προετοιμασίας της επίσκεψης όσο και δραστηριότητες επέκτασης, με στόχο τον εμπλουτισμό της εμπειρίας των μαθητών.
3/10: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών καλωσορίζει τους μαθητές νηπιαγωγείου των Αχαρνών σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε στο πλαίσιο μιας καινοτόμου συνεργασίας του Εργαστηρίου Συντήρησης με το Σχολείο και όπου βασικό εργαλείο ερμηνείας των αντικειμένων είναι μια κούκλα σε ρόλο συντηρητή.
Τ: 210-3219288, E-mail: [email protected], [email protected]
Εφορεία Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, Εργαστήριο Συντήρησης, Δράκοντος 35 και Ιφιγενείας, Ακαδημία Πλάτωνος

Αθήνα, Νομισματικό Μουσείο (27-29/9)
27/9, 10.30 Δημιουργικό εικαστικό εργαστήρι στον αύλειο χώρο του Ιλίου Μελάθρου για μαθητές δημοτικού. Πρόκειται για εργαστήρι ζωγραφικής με θέμα «Σχεδιάζοντας τα πεύκα της Ρώμης» με τη συμμετοχή των Αντώνη Πατεράκη, Απόστολου Καραστεργίου και Μένης Μπίντερη. Θα ακολουθήσει περιοδική έκθεση με θέμα «Μνημεία και Πεύκα-Τοπόσημα της Αιώνιας Πόλης» του εικαστικού Αντώνη Πατεράκη που θα εγκαινιαστεί επίσημα στις 10/10 και ώρα 19:30. Κατά την έναρξη των εγκαινίων θα βραβευτούν τρία έργα μαθητών του εργαστηρίου.
28/9, 20.30 Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ιλίου Μελάθρου με τίτλο «Ένας ουρανός με αστέρια». Ερμηνεύει η Ευγενία Γκρίμα και στο πιάνο τη συνοδεύει ο Χρήστος Γιουσμαδόπουλος. (Με την ευγενική υποστήριξη του café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου).
29/9, 20.30 Μουσική εκδήλωση στον αύλειο χώρο του Ιλίου Μελάθρου από την νομάδα μουσικής του ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ με τίτλο «Νυχτερινός περίπατος – Αφιέρωμα στο Μάνο Χατζηδάκι». (Με την ευγενική υποστήριξη του café στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου).
Τ/ 210 3632057, E.mail. [email protected]
Νομισματικό Μουσείο

Αθήνα, Λουτρό των Αέρηδων (παράρτημα του Μουσείου Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, Κυρρήστου 8, Πλάκα) (29/9, 12.00-13.30)
Παραμυθιακή ιστόρηση σε πεζή μορφή του δημοτικού τραγουδιού «Του νεκρού αδερφού», βασισμένη σε δέκα προφορικές παραλλαγές απ’ όλη την Ελλάδα. Η αφήγηση εμπλουτίζεται με μελοποιημένα ποιητικά μέρη σε 15σύλλαβο στίχο του ποιητή Δημήτρη Φιλελέ και μουσική του Φίλιππου Πλακιά. Αφήγηση: Δημήτρης Β. Προύσαλης.
Τ/ 2103249698, E-mail: [email protected]
Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού

Αθήνα, Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστημιόπολη Ζωγράφου (27-29/9)
Έκθεση ζωγραφικής του Β. Παπαγεωργίου «Χρόνος Αναπλήρωσης»
Έκθεση ζωγραφικής των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας της Φιλοσοφικής Σχολής (ΕΚΠΑ): «Οι ‘ζωγράφοι της Κυριακής’ της Φιλοσοφικής Σχολής»
Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν έως τις 10 Νοεμβρίου 2019.
Τ/ 210 727 7628, 210 727 7561, E-mail: [email protected], [email protected]
Μουσείο Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης, ΕΚΠΑ

Αθήνα, Μουσείο Ιστορίας της Ελληνικής Ενδυμασίας, Δημοκρίτου 7, Κολωνάκι (29/9, 11.00-14.00)
«Κόβω, ράβω και φροντίζω και την κούκλα μου στολίζω»
Η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων σε συνεργασία με το Λύκειο των Ελληνίδων οργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήριο για παιδιά 5-9 ετών, όπου μέσω εύκολων κατασκευών και παιχνιδιών θα έρθουν σε επαφή με τις τοπικές ενδυμασίες και με τις ανάγκες φροντίδας και προστασίας τους. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα ξεναγηθούν από τους επιμελητές του Μουσείου στην τρέχουσα έκθεση “Κατάγομαι από την παιδική μου ηλικία” και θα γνωρίσουν την έννοια της συντήρησης και της προληπτικής συντήρησης μιας ενδυματολογικής συλλογής.
Συμμετέχοντες: Ενήλικες και παιδιά 5-9 ετών με δήλωση συμμετοχής στο [email protected]
Τ/ 2103215548, E-mail: [email protected], [email protected]
Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, Λύκειο των Ελληνίδων

Αθήνα, Πολεμικό Μουσείο, Ριζάρη 2, (27-29/9)
Έκθεση έργων τέχνης, φωτογραφίας και κινηματογραφικού υλικού με τίτλο «Τέχνες και ψυχαγωγία: αναζητώντας τον ελεύθερο χρόνο … μέσα στον πόλεμο (1912-1941)»
Έχετε αναρωτηθεί πως περνούσαν οι μαχητές στον ελεύθερο χρόνο τους στο μέτωπο;
Η έκθεση περιλαμβάνει έργα τέχνης και αποτυπώσεις του ελεύθερου χρόνου των μαχητών στην ανάπαυλα των πολεμικών συρράξεων κατά το διάστημα 1912 – 1941.
Τ/ 210 7252974, Email: [email protected]
Πολεμικό Μουσείο

Αθήνα, Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου – Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (2/10)
«Μία απογευματινή βόλτα στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου»
Θέλεις να μάθεις πώς παραγόταν το φωταέριο; Να γνωρίσεις το παλιό εργοστάσιο που έδινε ενέργεια και φως στην πρωτεύουσα για 130 χρόνια;
Ανακάλυψε το πρώτο βιομηχανικό μουσείο της Αθήνας, το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου μέσα από 1 διαδρομή, 6 κτίρια και 13 στάσεις!
Δωρεάν ξενάγηση (18.00-19.00) στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, όπου ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τη γραμμή παραγωγής του φωταερίου, να θαυμάσει τα παλιά μηχανήματα, να ανακαλύψει το ρόλο των εργαζομένων του εργοστασίου, να γνωρίσει τις συνθήκες εργασίας, τις συνθήκες διαβίωσης στην περιοχή του Γκαζιού και να εξοικειωθεί με έννοιες όπως η βιομηχανική κληρονομιά και αρχαιολογία.
Για ενήλικες και οικογένειες με παιδιά άνω των 9 ετών.
Σημείο εκκίνησης: Κεντρική Καμινάδα. Είσοδος από την οδό Περσεφόνης.
Απαραίτητες οι κρατήσεις.
«Το εργοστάσιο αλλιώς…!»
Τι μυρίζει σαν χαλασμένο αβγό; Εσύ ήπιες το γάλα σου σήμερα; Κωκάκι να προσφέρουμε;
Δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα εξερεύνησης (18.30-19.30) στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου. Μέσα από ένα παιχνίδι εξερεύνησης οι οικογένειες με παιδιά από 4-7 ετών ανακαλύπτουν τα κίτρινα κουτιά του εργοστασίου! Αλήθεια τι μπορεί να κρύβουν; Οι συμμετέχοντες έρχονται σε επαφή με τις μυρωδιές του Γκαζοχωρίου, τους ήχους του εργοστασίου και τις ιστορίες των εργαζομένων, αγγίζουν παλιά μηχανήματα και εξερευνούν από άκρη σε άκρη το παλιό εργοστάσιο φωταερίου της Αθήνας!
Απευθύνεται σε οικογένειες με παιδιά 4+
Απαραίτητες οι κρατήσεις
Σημείο εκκίνησης : Καμινάδα Β. Είσοδος από την οδό Περσεφόνης Βιομηχανικό Τ/ 2130109300, E-mail: [email protected]
Μουσείο Φωταερίου

Αθήνα, Αγ. Ασωμάτων 31 (27/9)
«Ο ζωγραφικός διάκοσμος ως διακόσμηση κτηρίων»
Παρουσίαση με τίτλο «Ο τοιχογραφικός διάκοσμος ως μέσο τέρψης των ανθρώπων»
Ξενάγηση στους χώρους του εργαστηρίου συντήρησης της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής, Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας και Κυκλάδων . Παρουσίαση αποτοιχισμένων τμημάτων ζωγραφικού διακόσμου.
Κατασκευή τοιχογραφικών μοτίβων.
Τ/ 210 3253059, E.mail: [email protected]
Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Αττικής

Αθήνα, Παιδικό Μουσείο της Αθήνας, Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β΄17-19 (28/9, 11.00-12.30)
«Τέχνη από… σκουπίδια!» δωρεάν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια (ενήλικες και παιδιά 4-12 χρόνων)
Πλαστικά μπουκάλια, καπάκια, καλαμάκια και χάρτινα κουτιά. Ποιος θα το πίστευε πριν χρόνια πως τέτοιου είδους υλικά θα δημιουργούσαν μία τέχνη από όσα πετούσαν στα χρόνια τα παλιά!
Το Παιδικό Μουσείο της Αθήνας γιορτάζει και σας προσκαλεί να ανακαλύψουμε μαζί με ποιον τρόπο η πραγματικότητα επηρεάζει την Τέχνη. Πώς οι άνθρωποι εμπνέονται, ευαισθητοποιούνται, εκφράζονται ή ακόμα και συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος μέσα από τη δημιουργία;
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 2103312995-6
Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα (παιδιά και ενήλικες)
Τ/ 2103312995 E-mail: [email protected]
Παιδικό Μουσείο της Αθήνας

Αθήνα, Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης (28,29/9, 11.00-12.30)
«Μέσω της Τέχνης παίζω, μαθαίνω, δημιουργώ»
Εικαστικά εργαστήρια για γονείς και παιδιά
Τ/ 210 3312621, e.mail: [email protected]
Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Αθήνα, Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος (27,29/9)
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για οικογένειες
Τ/ 210 3225582, E-mail: [email protected]
Εβραϊκό Μουσείο Ελλάδος

Αττική, Καλλιθέα, Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Σαλαμίνος 72-74 (27/9)
«Τέχνες και ψυχαγωγία: παραμύθια της Τζούλια Ντόναλντσον»
Δραματοποιημένη αφήγηση παραμυθιών σε σχολικές ομάδες. Η θεατροπαιδαγωγός Μαρία Τερζάκη αφηγείται, παίζει μουσική και προσκαλεί τα παιδιά να πάρουν μέρος στις περιπέτειες των ηρώων. Θέατρο, μουσική και αφήγηση συνθέτουν ένα ευχάριστο μωσαϊκό, με στόχο την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων.
Τ/ 2103739651-2, E-mail: [email protected]
Βιβλιοθήκη Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Αττική, Ταύρος, Υπηρεσία Ιστορικού Αρχείου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, Δωρίδος 2 & Λεωφ. Ειρήνης 14 (27,28/9)
27/9 Open Day, μια μέρα στο Αρχείο
• Ξενάγηση στα παρασκήνια και τις συλλογές του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ, καθώς και σε περιοδική έκθεση φωτογραφίας. Αρχειονόμοι και συντηρητές ανοίγουν τις πόρτες τους στο κοινό και το ταξίδι ενός τεκμηρίου αρχίζει… (10:00, 12:00, 14:00).
• Πολιτιστικός περίπατος στον Ταύρο και τη βιομηχανική κληρονομιά της περιοχής (17:00).
• Προβολή ταινίας «The Artist» (2011, 100’), σε σκηνοθεσία Μισέλ Χαζαναβίσιους (21:00).
28/9: Δύο εργαστήρια «βιβλιοδεσία και ελεύθερος χρόνος», για οικογένειες με παιδιά 6-12 ετών. Κατασκευή άλμπουμ φωτογραφιών και κάθε λογής ευχετηρίων καρτών, με κοπτική, κολάζ και ιαπωνική βιβλιοδεσία (ένα εργαστήρι για το ευρύ κοινό και ένα για τους εργαζομένους του Ομίλου Πειραιώς) ( 10:30, 13:00)
Τ/ 2103418051, E-mail: [email protected]
Ιστορικό Αρχείο Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς

Το πρόγραμμα για την υπόλοιπη Ελλάδα αναλυτικά στο culture.gr

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Μαίρη Φρέση

Η Μαίρη Φρέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.

Πώς να αποφύγετε να πάρετε βάρος το χειμώνα

Kυκλοφόρησε η πρώτη κούκλα Barbie ουδέτερου φύλου