Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021
Αρχική News Απαγόρευση μετακινήσεων: Μετακινήσεις πλέον με βεβαιώσεις ή sms

Απαγόρευση μετακινήσεων: Μετακινήσεις πλέον με βεβαιώσεις ή sms

Must read

Μαίρη Φρέση
Η Μαίρη Φρέση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1980. Έχει αποφοιτήσει από το Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή άρθρων σε blog και sites.

Πριν λίγο ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αναλυτικά όλα όσα αλλάζουν από αύριο το πρωί στις 6 στην καθημερινότητά μας.

Αρχικά τόνισε ότι δεν πρόκειται για καθολική απαγόρευση κυκλοφορίας αλλά για απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων. Τα νέα μέτρα θα ισχύουν έως τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, όσοι χρειάζεται να κυκλοφορούν θα το κάνουν με δύο τρόπους:

1)Βεβαίωση

Στο forma.gov.gr θα υπάρχουν δύο τύποι βεβαιώσεων:

  • Ο Α τύπος βεβαίωσης που αφορά καθαρά τους εργαζόμενους και το οποίο θα εκδίδεται και θα υπογράφεται εφάπαξ από τον εργοδότη. Η βεβαίωση θα αναφέρει το ωράριο εργασίας αναλυτικά. Μόνο για αύριο το πρωί η προσέλευση των εργαζομένων στις εργασίες θα γίνει με μια απλή γραπτή δήλωση, αλλά κατά την αποχώρηση οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μαζί τους τη βεβαίωση του εργοδότη.
  • Ο Β τύπος βεβαίωσης που αφορά όλες τις αναγκαίες μετακινήσεις: φαρμακείο, επίσκεψη σε γιατρούς, βενζινάδικα, σούπερ μάρκετ και περιλαμβάνουν έξοδο για ελαφριά άσκηση ή βόλτα του κατοικιδίου. Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να συμπληρώσει το σωστό πεδίο και να υπογράψει την βεβαίωση.

2) SMS

Για όσους δεν θέλουν να συμπληρώσουν τη φόρμα έχουν τη δυνατότητα να στείλουν SMS στο 13033. Θα πρέπει να βάζουν τον αριθμό που αντιστοιχεί στη δραστηριότητα ή μετακίνηση που επιθυμούν , το ονοματεπώνυμό τους και τη διεύθυνηση κατοικίας τους. Θα υπάρχει αντίστοιχο απαντητικό μήνυμα.

Όπως διευκρινίστηκε το μήνυμα θα είναι δωρεάν ενώ οι πάροχοι δεσμεύονται να μην κρατούν τα δεδομένα των καταναλωτών.

Αυτή τη στιγμή το σύστημα του forma.gov.gr έχει υπερφορτώσει και δεν είναι δυνατό για κανέναν να μπει στη σελίδα.

Ανέφικτο να μπει κανείς στη σελίδα forma.gov.gr
Ανέφικτο να μπει κανείς στη σελίδα forma.gov.gr

Πρόσφατα άρθρα