Connect with us

Ειδήσεις

Τα τέλη Κυκλοφορίας Μοιράζουν εγκεφαλικά: 2.325 ευρώ αντί για 112 ευρώ

ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Published

on

Τα τέλη Κυκλοφορίας Μοιράζουν εγκεφαλικά: 2.325 ευρώ αντί για 112 ευρώ

Χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες με το σύστημα που υπολογίζει τα ποσά σύμφωνα με τις εκπομπές CO2.

Σοκ έχουν πάθει πάρα πολλοί έμποροι και ιδιώτες καταναλωτές οι οποίοι έχουν ταξινομήσει τα καινούρια ή εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στην Ελλάδα και πρέπει να πληρώσουν τα Τέλη Κυκλοφορίας τους.

Ο λόγος εστιάζεται στο ότι σε πάρα πολλές περιπτώσεις το σύστημα για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο υπολογίζει εντελώς λάθος τα Τέλη Κυκλοφορίας και σε κάποιες περιπτώσεις τα ποσά που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων είναι κυριολεκτικά εξωφρενικά.

Όπως αποκαλύπτει το Newsauto.gr ιδιοκτήτης ενός Hyundai i20 με κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1 λίτρου και απόδοσης 100 ίππων αντί για Μηδενικά ετήσια Τέλη Κυκλοφορίας καλείται να πληρώσει Τέλη Κυκλοφορίας 1.174,20 ευρώ!

Σε άλλη περίπτωση ιδιοκτήτης Hyundai Tucson και μάλιστα της υβριδικής έκδοσης με κινητήρα βενζίνης 1,6 λίτρου και απόδοσης 180 ίππων καλείται να πληρώσει για Τέλη Κυκλοφορίας 2.325,60 ενώ τα Τέλη Κυκλοφορίας σύμφωνα με τους ρύπους που εκπέμπει ανέρχονται σε 112 ευρώ!

Και στις δυο περιπτώσεις το σύστημα έχει κάνει λάθος στις εκπομπές CO2 των αυτοκινήτων και στην περίπτωση του Hyundai Tucson το ύψος των Τελών Κυκλοφορίας έχει υπολογιστεί με εκπομπές CO2 816 γρ./χλμ. ενώ στην πραγματικότητα το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκπέμπει 160 γρ./χλμ. ενώ στην περίπτωση του i20 οι πραγματικές εκπομπές CO2 ανέρχονται σε 120 γρ./χλμ. αντί για 412 γρ./χλμ.

Το μεγάλο πρόβλημα ωστόσο εστιάζεται στο γεγονός ότι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων με λανθασμένα Τέλη Κυκλοφορίας δεν μπορούν να βρουν άκρη καθώς από την Εφορία τους στέλνουν στις Διευθύνσεις Μεταφορών και τούμπαλιν. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι οι κάτοχοι των ΙΧ να φαίνονται στο Taxisnet ότι χρωστούν τα Τέλη Κυκλοφορίας των οχημάτων τους και μάλιστα στις περισσότερες περιπτώσεις τα ποσά διπλασιάζονται καθώς έχει παρέλθει η ημερομηνία εξόφλησής τους!

Τόσο οι εισαγωγείς όσο και οι έμποροι έχουν επισημάνει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την άμεση εξόφληση των Τελών Κυκλοφορίας μέσα σε λίγες ώρες από την έκδοση άδειας κυκλοφορίας του νέου ή εισαγόμενου οχήματος και έχουν αιτηθεί την αύξηση του χρονικού ορίου εξόφλησής τους ώστε να αποφεύγονται τέτοια λάθη που ουσιαστικά «μαυρίζουν» τους ιδιοκτήτες των ΙΧ στην Εφορία.

via newsauto

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs. Μπορείς να με βρεις στο maryf@lifebuzz.gr

Ειδήσεις

Καιρός: Τοπικές βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιουνίου

ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Published

on

καιρος, καιρος σημερα

Αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις και τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με το meteo.gr, την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με τοπικές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε ορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 31 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 15 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο αναμένονται γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με εντάσεις εώς 3-4 και στα ανατολικά εώς 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε παροδικές νεφω΄σεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δια΄φορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
Continue Reading

Ειδήσεις

Καιρός: Λιακάδα με άνοδο της θερμοκρασίας σήμερα Τετάρτη 7 Ιουνίου

ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Published

on

καιρος, καιρος σημερα

Αίθριος γενικά καιρός με αραιές νεφώσεις και πιθανότητα για τοπικές βροχές ή και καταιγίδες στα βορειοδυτικά ορεινά τις θερμές ώρες της ημέρας. Μικρή περαιτέρω άνοδος ως προς τις ελάχιστες θερμοκρασίες στα βορειοανατολικά. Άνεμοι βόρειοι με εντάσεις έως 5 και τοπικά στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 αναμένεται αίθριος γενικά καιρός με αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες κυρίως στα δυτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα σε ορεινά τμήματα κυρίως της Ηπείρου να εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή και καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 25 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στην Ήπειρο από 10 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στη Θεσσαλία από 9 έως 29 βαθμούς Κελσίου, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 25-27 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη από 14 έως 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και τοπικά έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο αναμένονται μεταβλητοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο γενικά καιρό με παροδικά αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί με εντάσεις εώς 3-4 και στα ανατολικά εώς 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 29-30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αραιές νεφώσεις, παροδικά πιο αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25-26 βαθμούς Κελσίου.

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
Continue Reading

Ειδήσεις

Πανελλήνιες 2023: Mε αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία συνεχίζουν οι υποψήφιοι

ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Published

on

πανελληνιες, πανελληνιες 2023

Σε τρία μαθήματα προσανατολισμού εξετάζονται σήμερα, Τρίτη, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, «ανοίγοντας» έτσι τη δεύτερη εβδομάδα των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

           Ειδικότερα, οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, οι υποψήφιοι των Ομάδων Προσανατολισμού Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής θα εξεταστούν στα Μαθηματικά και οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού των Σπουδών Υγείας θα εξεταστούν στη Βιολογία.

      Επιπλέον, αύριο, Τετάρτη 7 Ιουνίου, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα αρχίσουν τις εξετάσεις των μαθημάτων ειδικότητας. Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ανατομία-Φυσιολογία ΙΙ, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας.

Πανελλήνιες 2023: Πέντε τρόποι να βοηθήσετε τα παιδιά σας να προετοιμαστούν σωστά χωρίς άγχος

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
Continue Reading

Trending