Δυο βήματα από την πολυσύχναστη Φωκίωνος, ένας άλλος κυψελιώτικος πεζόδρομος «ανεβαίνει» τον τελευταίο καιρό. Κάναμε μια βόλτα δοκιμάζοντας χατσαπούρι για πρωινό, τραχανά για brunch και καφέ με ιστορία.
«Πότε βγαίνει το χατσαπούρι; Το θέλω!» Στο πιο καινούργιο μαγαζί της Αγίας Ζώνης, μια κυρία –παλιά κάτοικος της Κυψέλης– θέλει να καπαρώσει το ζεστό τυρένιο ψωμάκι. Μέσα στο τελευταίο δεκάλεπτο το ίδιο έχουν κάνει άλλοι τρεις πελάτες: μια μητέρα από την επαρχία που έχει έρθει επίσκεψη στα παιδιά της, μια αγουροξυπνημένη φοιτήτρια που δεν είναι ακόμα έτοιμη να βγάλει τα γυαλιά ηλίου και ένας κοτσονάτος παππούς που βγάζει βόλτα το σκυλάκι του. Η Νάτια Νανταρεϊσβίλι και η Λόντα Γκλόντι, οι κοπέλες που άνοιξαν πριν από λίγες εβδομάδες τον γεωργιανό φούρνο Marili, τρέχουν για να προλάβουν τα ζυμώματα και τα ψησίματα, αλλά είναι πολύ χαρούμενες με τη νέα τους γειτονιά. «Μέχρι πρόσφατα δεν ήξερα καθόλου από Κυψέλη. Μια μέρα παίρνω τον σκύλο μου για βόλτα και, χωρίς να ξέρω ακριβώς πού πάω, φτάνουμε στην Αγίας Ζώνης. Βλέποντας αυτόν τον πεζόδρομο με τα δέντρα, τα παλιά μαγαζιά, τα χρυσοχοεία, τον ράφτη, το φωτογραφείο… όλη αυτή τη “βιντατζιά”, ερωτεύτηκα το σημείο και ακριβώς την ίδια μέρα άρχισα να ψάχνω χώρο για το μαγαζί μας», λέει η Νάτια.
Διαβάστε όλο το άρθρο στην πηγή
Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr
- Ακολουθήστε μας στο Google News
- Ακολουθήστε μας στο Facebook
- Ακολουθήστε μας στο Twitter
- Ακολουθήστε μας στο Instagram