in , ,

Ο Μεντβέντεφ απειλεί με πυρηνικό πόλεμο για την Κριμαία – «Χωρίς το ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι δεν θα άντεχε μια εβδομάδα»

Ο Μεντβέντεφ απειλεί με πυρηνικό πόλεμο για την Κριμαία – «Χωρίς το ΝΑΤΟ ο Ζελένσκι δεν θα άντεχε μια εβδομάδα»

Νέες απειλές για πυρηνικό πόλεμο εξαπολύει ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, με «κόκκινη γραμμή» τη χερσόνησο της Κριμαίας που είναι υπό ρωσική κατοχή από το 2014. «Τυχόν σύγκρουση αμερικανικού – ρωσικού στρατού, δεν θα είχε νικητή, θα προκαλούσε, πυρηνικό πόλεμο, μια ‘’εγγυημένη ήττα’’ με τρομερές συνέπειες και για τις δύο πλευρές» είπε. 

«Οι προσπάθειες ανακατάληψης της Κριμαίας θα θεωρηθούν από τη Ρωσία ως απειλή για την ύπαρξη του (ρωσικού) κράτους, κάτι που του δίνει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε είδος όπλου, συμπεριλαμβανομένου του πυρηνικού οπλοστασίου της», δήλωσε χαρακτηριστικά την Παρασκευή ο αναπληρωτής επικεφαλής του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις χρηστών του ρωσικού κοινωνικού δικτύου VK, ο Μεντβέντεφ ανέφερε σκωπτικά ότι «χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, το καθεστώς του Κιέβου σε μια εβδομάδα δε θα υπήρχε». 

«Αν μιλάμε για κάποια σοβαρά πράγματα που σχετίζονται με την προσπάθεια ανακατάληψης της Κριμαίας, έχω πει και γράψει γι’ αυτό, είναι προφανές ότι αυτή είναι η βάση για τη χρήση όλων των μέσων προστασίας, συμπεριλαμβανομένων αυτών που προβλέπονται από τις θεμελιώδεις αρχές και το δόγμα της πυρηνικής αποτροπής, με τη χρήση κάθε είδους όπλων όταν απειλείται η ύπαρξη του ίδιου του κράτους. Και ‘’μια προσπάθεια αποκοπής μέρους του κράτους’’ σημαίνει απειλή της ύπαρξης του ίδιου του κράτους. Είναι προφανές ότι υπάρχουν λόγοι για τη χρήση οποιουδήποτε τύπου όπλου. Ελπίζω οι φίλοι μας πέρα από τον ωκεανό να το καταλάβουν αυτό» δήλωσε για τις ΗΠΑ. 

Ερωτηθείς να συγκρίνει τον ρωσικό και τον αμερικανικό στρατό, ο Μεντβέντεφ είπε ότι αυτό είναι δυνατό να το αντιληφθούμε μόνο κατά τη διάρκεια μιας στρατιωτικής σύγκρουσης. Πρόσθεσε ότι δεν είναι σωστό να λέμε ότι ο αμερικανικός στρατός είναι ο ισχυρότερος και ο ρωσικός είναι η δεύτερη ισχυρότερη δύναμη στον κόσμο, γιατί αν συγκρουστούν, δεν θα υπάρξει νικητής – η σύγκρουση θα μετατραπεί αναπόφευκτα σε πυρηνικό πόλεμο. Και οι δύο χώρες έχουν δυνατότητες να προκαλέσουν μια ‘’εγγυημένη ήττα’’, ένα χτύπημα, οι συνέπειες του οποίου θα ήταν ‘’τρομερές’’».

«Θα πω μόνο ένα πράγμα, το οποίο είναι ήδη προφανές. Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι σε πόλεμο με την Ουκρανία, η χώρα μας βρίσκεται σε πόλεμο με 3,6 εκατομμύρια εκπροσώπους του στρατού του ΝΑΤΟ. Και (η Ρωσία πολεμά επίσης) με πληθυσμό 800 εκατομμυρίων ανθρώπων, που προμηθεύει εξοπλισμό, όπλα και χρήματα στο καθεστώς του Κιέβου», πρόσθεσε.

Ο Μεντβέντεφ προέτρεψε να «επιτευχθούν όλοι οι στόχοι», συμπεριλαμβανομένης της «αποστρατιωτικοποίησης», προτείνοντας την «απέλαση» όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων από την Ουκρανία και τη δημιουργία μιας «υγειονομικής γραμμής» 70-100 χιλιομέτρων, η οποία θα είναι μια περιοχή καταστροφής πολλών ειδών όπλων. «Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, πάρτε άλλες αποφάσεις, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί εδώ. Εάν πρέπει να πάμε στο Κίεβο, τότε να πάμε στο Κίεβο, αν πρέπει να πάμε στο Λβιβ, τότε να πάμε στο Λβιβ», είπε. 

Ο Μεντβέντεφ αναμένει ότι οι διεθνείς φορείς θα αλλάξουν, η προτεραιότητα θα δοθεί στους περιφερειακούς οργανισμούς. Προέβλεψε επίσης ότι οι απόπειρες μεταρρύθμισης του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και η στέρηση του δικαιώματος αρνησικυρίας από τα μόνιμα μέλη θα «οδηγήσουν στο τέλος» του οργανισμού.
 

Διαβάστε όλο το άρθρο στην πηγή

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο

Όλες οι Ειδήσεις στο lifebuzz.gr

  • Ακολουθήστε μας στο Google News
  • Ακολουθήστε μας στο Facebook
  • Ακολουθήστε μας στο Twitter
  • Ακολουθήστε μας στο Instagram
ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Written by ΜΑΙΡΗ ΦΡΕΣΗ

Είμαι η Μαίρη, ανήσυχο πνεύμα, πάντα ψάχνω να βρω ό,τι πιο νέο κυκλοφορεί. Έχω σπουδάσει Φιλολογία και Marketing και αρθρογραφώ επαγγελματικά σε ηλεκτρονικά περιοδικά και blogs. Μπορείς να με βρεις στο maryf@lifebuzz.gr

Ηλιούπολη: «Ρωτούσα τις μητέρες γιατί ο 44χρονος κυκλοφορούσε με τα κορίτσια, μου έλεγαν ότι είμαι περίεργος» λέει προπονητής

Ηλιούπολη: «Ρωτούσα τις μητέρες γιατί ο 44χρονος κυκλοφορούσε με τα κορίτσια, μου έλεγαν ότι είμαι περίεργος» λέει προπονητής

Παρέλαση με ανοιξιάτικο καιρό, επιδείνωση από τη Δευτέρα

Παρέλαση με ανοιξιάτικο καιρό, επιδείνωση από τη Δευτέρα