LIFEBUZZ
News Plus+ Υγεία

Κι όμως! Αυτές οι 10 τροφές διατηρούνται στην κατάψυξη

Κι όμως! Αυτές οι 10 τροφές διατηρούνται στην κατάψυξη
Κι όμως! Αυτές οι 10 τροφές διατηρούνται στην κατάψυξη

Η κατάψυξη είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε όλα τα νοικοκυριά και σίγουρα τη χρησιμοποιούμε για να διατηρήσουμε τα τρόφιμά μας περισσότερο.

Διατηρούμε το κρέας, λαχανικά που τα καταψύχουμε για όταν τα χρειαστούμε, μυρωδικά, ζύμες κτλ. Ωστόσο, ίσως υπάρχουν και τροφές που δεν ξέρουμε ότι μπορούν να διατηρηθούν στη κατάψυξη. Κι ίσως μας βοηθήσει στο να διατηρούμε τα τρόφιμα περισσότερο και να πετάμε λιγότερο φαγητό. Για ρίξτε μια ματιά.

Αυγά

Τα αυγά πρέπειι να καταψύχονται χωρίς το τσόφλι και χώρια το ασπράδι από τον κρόκο
Τα αυγά πρέπειι να καταψύχονται χωρίς το τσόφλι και χώρια το ασπράδι από τον κρόκο

Τα αυγά μπορούν να καταψυχθούν για ένα χρόνο, εφόσον αφαιρέσετε το κέλυφος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαχωρίσει τα ασπράδια, τα οποία μπορείτε να παγώσετε σε αεροστεγή δοχεία, από τον κρόκο. Ο κρόκος του αυγού μπορεί να είναι δύσκολο να καταψυχθεί λόγω της υφής, οπότε τον ανακατεύουμε με 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αποθηκεύουμε σε αεροστεγείς συσκευασίες πριν το καταψύξουμε. Όταν είστε έτοιμοι να χρησιμοποιήσετε τα κατεψυγμένα αυγά, τα ξεπαγώνετε από το προηγούμενο βράδυ στο ψυγείο ή κάτω από κρύο νερό. Βεβαιωθείτε ότι δεν τα ξεπαγώνετε στον πάγκο της κουζίνας, καθώς αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εξάπλωσης βακτηρίων. Τα αυγά που έχουν καταψυχθεί και αποψυχθεί πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σε πιάτα που είναι καλά μαγειρεμένα.

Λαχανικά

Τα περισσότερα λαχανικά μπορούν να καταψυχθούν αρκεί να γίνει με τη σωστή διαδικασία. Βράστε τα σε μια κατσαρόλα για έως και 5 λεπτά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα σε παγωμένο νερό για περίπου 5-10 λεπτά και αφού τα στραγγίσετε, συσκευάστε τα σε δοχεία που μπορούν να επανασφραγιστούν και βάλτε τα στον καταψύκτη!

Σκόρδο

Ξεφλουδίστε τα σκόρδα, τεμαχίστε τα και βυθίστε κάθε κομμάτι σε ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα αεροστεγές δοχείο ή ακόμα και σε μια θήκη για παγάκια.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο μπορούν επίσης να καταψυχθούν και είναι αρκετά απλό. Κόψτε τα σε μικρά κομμάτια , τοποθετήστε τα σε μια επανασφραγιζόμενη τσάντα ή δοχείο και τα βάλτε στην κατάψυξη. Ωστόσο, οι υφές τους μπορούν να αλλάξουν όταν τα παγώσετε. Έτσι φροντίστε να τα παγώσετε για να τα χρησιμοποιήσετε ως συστατικά και όχι για να τα καταναλώσετε ωμά.

Τυρί

Προτιμήστε να καταψύξετε το τυρί τριμμένο ή σε κομμάτια
Προτιμήστε να καταψύξετε το τυρί τριμμένο ή σε κομμάτια

Το τυρί μπορεί να θρυμματίζεται μετά την κατάψυξη, οπότε βεβαιωθείτε ότι σχεδιάζετε να το χρησιμοποιήσετε μετά από την απόψυξη. Μπορείτε να κόψετε το τυρί σας σε κομμάτια, ή ακόμα και να το τρίψετε, αρκεί να τα τοποθετήσετε σε αεροστεγείς σακούλες πριν το τοποθετήσετε στην κατάψυξη.

Γάλα

Η υφή του γάλακτος μπορεί να αλλάξει όταν καταψυχθεί, οπότε αποθηκεύστε το σε ένα μεγάλο δοχείο πριν τον παγώσετε. Παρόλο που μπορεί να φαίνεται ότι η υφή έχει αλλάξει όταν το ξεπαγώσετε, ανακατέψτε το και θα είναι έτοιμο για χρήση. Βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε εντός 3 ημερών από την απόψυξη στο ψυγείο. Η μεταβαλλόμενη υφή του κατεψυγμένου γάλακτος μπορεί να είναι ένα τέλειο συστατικό για ένα κέικ.

Ψωμί

Βάλτε το ψωμί σε μια σακούλα στην κατάψυξη και μπορεί να διαρκέσει για μήνες αντί για 2-3 μέρες που κρατάει στην τροφοθήκη σας.

Γιαούρτι

Η υφή του γιαουρτιού αλλάζει μετά την κατάψυξη οπότε χρησιμοποιήστε το κυρίως στη μαγειρική
Η υφή του γιαουρτιού αλλάζει μετά την κατάψυξη οπότε χρησιμοποιήστε το κυρίως στη μαγειρική

Το παγωμένο γιαούρτι αλλάζει δραματικά την υφή του, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε. Η νέα του υφή μπορεί να μην προτιμάται για φαγητό, αλλά μπορεί να είναι ευεργετική όταν ψήνεται. Αποθηκεύστε το στο αρχικό δοχείο, ανακατέψτε, τυλίξτε το καπάκι με αλουμινόχαρτο και είναι έτοιμο για κατάψυξη.

Σάλτσα ντομάτας

Βεβαιωθείτε ότι η σάλτσα είναι παγωμένη και χύστε σε δοχεία κατάψυξης ή παγοθήκες. Τα γεμίζετε μόνο στο μισό ή ακριβώς πάνω από αυτό, καθώς η σάλτσα ντομάτας αναπτύσσεται όταν καταψύχεται λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε νερό. Η κατεψυγμένη σάλτσα ντομάτας μπορεί συνήθως να διαρκέσει έως και 18 μήνες μετά την κατάψυξη.

Σοκολάτα

Ένα παράδειγμα όπου απαιτούνται πιο προσεκτικές μέθοδοι κατάψυξης, η σοκολάτα μπορεί συνήθως να χάσει την όμορφη εμφάνισή της μετά την κατάψυξη. Το κόλπο εδώ είναι να κάνουμε τη μεταβολή της θερμοκρασίας ομαλή – τυλίξτε τη σοκολάτα σε τσάντες κατάψυξης, ψύξτε στο ψυγείο για λίγες ώρες και στη συνέχεια βάλτε τις σακούλες στον καταψύκτη. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η γεύση μπορεί να έχει αλλάξει μετά την κατάψυξη, αλλά αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα επειδή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για το μαγείρεμα και το ψήσιμο.

φωτ.: respectfood

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Είστε vegan; Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχο γιαούρτι!

Μαίρη Φρέση

Έκλεψαν χρυσή λεκάνη από παλάτι!

Μαίρη Φρέση

Όσκαρ 2020: ποια είναι τα φαβορί και ποια τα αουτσάιντερ;

Thalia P.

6 πεντανόστιμα γλυκά για δίαιτα

Thalia P.

Ηρώ Μουκίου: δείτε πώς είναι σήμερα το sex symbol της δεκαετίας του 90

Thalia P.

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν τον Ιανουάριο

Jim Taylor

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να αποχωρήσετε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Περισσότερα