LIFEBUZZ
News Σπίτι Υγεία

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να ξαναζεστάνετε το ρύζι

Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να ξαναζεστάνετε το ρύζι
Αυτός είναι ο σωστός τρόπος να ξαναζεστάνετε το ρύζι

Σίγουρα το ρύζι της προηγούμενης μέρας δε θυμίζει σε τίποτα το ρύζι τη στιγμή που το μαγειρεύουμε.

Μετά τις 4-5 ώρες το ρύζι ήδη αρχίζει να αφυδατώνεται, να ξεραίνεται και να γίνεται κολλώδες. Υπάρχουν μερικές γρήγορες μέθοδοι για να το ανανεώσετε, έτσι ώστε να έχει γεύση σχεδόν ίδια με τη μέρα που το φτιάξατε. Ανεξάρτητα από τον τρόπο που το φτιάξατε, το λάδι και λίγο νερό είναι τα κλειδιά για να βοηθήσετε το ρύζι να διατηρήσει την υγρασία του και την υφή του.

Πώς να ξαναζεστάνετε το ρύζι

Στο φούρνο μικροκυμάτων: Για κάθε φλιτζάνι ρύζι, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας ζωμό ή νερό. Καλύψτε το μπολ του ρυζιού με ένα άλλο μπολ για να δημιουργήσετε ένα φαινόμενο ατμού καθώς αναθερμαίνεται.

Στο τηγάνι: Σε ένα μεγάλο γουόκ ή φαρδιά κατσαρόλα, ζεσταίνετε λάδι. Φτιάξτε ένα τηγανισμένο ρύζι, σπάζοντας τους κόκκους του ρυζιού με μια ξύλινη κουταλιά, ώστε το λάδι να επικαλύπτει ομοιόμορφα τους κόκκους.

Στην κατσαρόλα: Σε φαρδιά κατσαρόλα, προσθέστε το ρύζι με μερικές κουταλιές της σούπας βούτυρο και μια κουταλιά ζωμό ή νερό. Καλύψτε την κατσαρόλα και ατμίστε το ρύζι σε χαμηλή φωτιά. Ανακατέψτε περιστασιακά μέχρι να ζεσταθεί καλά το ρύζι.

Πώς να ξαναζεστάνετε το ρύζι
Πώς να ξαναζεστάνετε το ρύζι
Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τα Χριστούγεννα και πότε ανοίγουν τον Ιανουάριο

Jim Taylor

Χαμός στην ΕΡΤ! Ροζ σκάνδαλο και ασφαλιστικά μέτρα

Jim Taylor

Σεισμός τώρα: Ταρακουνήθηκε και η Αθήνα

admin

Πασίγνωστη ηθοποιός αρραβωνιάστηκε και μας δείχνει το υπέροχο μόνοπετρό της

Thalia P.

Επέτειος για τη Ραμόνα του My style Rocks

Thalia P.

Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση: βάλτε την εξώπορτά σας στο πνεύμα και τα χρώματα των Χριστουγέννων

Thalia P.

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να αποχωρήσετε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Περισσότερα