LIFEBUZZ
Υγεία

Μούχλα στο φαγητό: ποιες τροφές κρατάμε και ποιες πετάμε

Δεν είναι λίγες οι φορές που κάποιο τρόφιμο ή φαγητό πιάνει μούχλα. Οι λόγοι είναι πολλοί: είτε η υγρασία, είτε γιατί βρίσκεται εκτός ψυγείου, είτε λόγω ζέστης.

Συχνά παρατηρούμε μούχλα στο ψωμί ή στο κέικ, στα φρούτα και τα λαχανικά ακόμα και σε κάποια φαγητά που έχουμε μαγειρέψει.

Όμως πρέπει να τα πετάξουμε όλα απευθείας ή κάποιες από αυτές τις τροφές είναι ασφαλές να τις καταναλώσουμε;

Αν έχουν πιάσει μούχλα, πετάμε τις παρακάτω τροφές:

  • Luncheon meat, μπέικον και χοτ-ντογκ
  • Γιαούρτι, ξινή κρέμα και μαλακό τυρί
  • Μαλακά φρούτα και λαχανικά
  • Ψωμί και αρτοσκευάσματα
  • Φυστικοβούτυρο, ξηροί καρποί και όσπρια
  • Μαρμελάδες και ζελέ

Μπορούμε να καταναλώσουμε τις παρακάτω τροφές:

  • Σκληρό σαλάμι: Απλά κόψτε μουχλιασμένο σημείο από την επιφάνεια
  • Σκληρό τυρί: Κόψτε τουλάχιστον 2 εκατοστά γύρω και κάτω από το σημείο που έχει μουχλιάσει. Προσοχή: Μην αφήνετε το μαχαίρι αγγίξει το σημείο αυτό!
  • Τα σκληρά φρούτα και λαχανικά: Οι μικρές κηλίδες μπορούν απλά να αποκοπούν.

Με πληροφορίες από abc.net

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Ίσως σε ενδιαφέρουν

Βιταμίνη D: 5 τρόποι για να τη διατηρήσετε το χειμώνα

Jim Taylor

ΕΦΕΤ: ανάκληση σνακ με καλαμπόκι από τα ράφια πασίγνωστης αλυσίδας σουπερμάκετ

Jim Taylor

Περιβάλλον: από το 2021 απαγορεύονται τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα στο Μπρίστολ

Μαίρη Φρέση

Ο κίνδυνος που κρύβουν τα φακελάκια τσαγιού

Vasilis Karastamatis

O καφές αυξάνει τη χοληστερίνη;

Μαίρη Φρέση

Είστε vegan; Φτιάξτε μόνοι σας υπέροχο γιαούρτι!

Μαίρη Φρέση

Leave a Comment

* By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να αποχωρήσετε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Περισσότερα