LIFEBUZZ
Home » Πώς είναι ο καφές σε 10 χώρες του κόσμου
Plus+ Κόσμος

Πώς είναι ο καφές σε 10 χώρες του κόσμου

Για τους Έλληνες ο καφές είναι ιεροτελεστία: ο πρωϊνός καφές, ο απογευματινός καφές, ο καφές με φίλους. Έχουμε και τον δικό μας «παραδοσιακό» καφέ, τον ελληνικό και τον νες για το χειμώνα και τον φραπέ για το καλοκαίρι. Αν και τα τελευταία χρόνια δείχνουμε μια προτίμηση προς τον καπουτσίνο και τον εσπρέσο. Όμως τι καφέ πίνουν σε όλο τον κόσμο; Κάποια είδη πραγματικά θα μας εκπλήξουν.

Kaffeost, Φινλαδία

Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, πρόκειται για καφέ με… τυρί. Ο παραδοσιακός φινλαδικός καφές σερβίρεται σε κούπα με κύβους παραδοσιακού τυριού μέσα. Πίνεις τον καφέ κι αν θες όταν τελειώσεις τρως και το τυράκι.

Δείτε επίσης: Κοκτέιλ με ice tea: το νέο trend του καλοκαιριού

Cafe del Olla, Μεξικό

Στο Μεξικό ο καφές σερβίρεται σε πήλινη κούπα, γιατί πιστεύουν ότι ο πηλός ενισχύει τη γεύση του καφέ. Σερβίρεται με ένα στικ κανέλας και περιέχει ένα από τα πιο σπάνια είδη ζάχαρης, μη επεξεργασμένης.

Cafe Bombon, Ισπανία

Φτιάχνεται με εσπρέσο και ζαχαρούχο γάλα, και όπως λέει και το όνομα, μάλλον δε χρειάζεται να προσθέσεις έξτρα ζάχαρη. Στην Ισπανία, αν θέλουν να μειώσουν τις θερμίδες χρησιμοποιούν αντί για ζαχαρούχο, συμπυκνωμένο γάλα καρύδας.

Τούρκικος καφές, Τουρκία

Ο δικός μας «ελληνικός» καφές, έχει τις ρίζες του στον τούρκικο καφέ. Παραδοσιακός, βαρύς, με το μυστικό να κρύβεται στο ότι ο καφές βράζεται και δεν εκχυλίζεται από κάποιο μηχάνημα.

Egg Coffee, Βιετνάμ

Ίσως μοιάζει λίγο με τιραμισού, καθώς φτιάχνεται με τον κρόκο του αυγού, συμπυκνωμένο γάλα, ζάχαρη και ζεστό καφέ. Δεν ξέρουμε αν στη γεύση καταλαβαίνεις αυγό, πάντως σίγουρα παίρνεις την ημερήσια ποσότητα πρωτεΐνης.

Cafe des epices, Μαρόκο

Ένας ιδιαίτερα αντιοξειδωτικός αλλά και μυρωδάτος καφές, καθώς φτιάχνεται από ένα μείγμα μπαχαρικών με μαύρο πιπέρι, μοσχοκάρυδο και σουσάμι.

Cafe Lagrima, Αργεντινή

Ουσιαστικά είναι ένας καφές, χωρίς πολύ καφέ. Φτιάχνεται με βρασμένο γάλα, αφρό και μια σταγόνα καφέ μόνο. Σκεφτείτε το σαν ένα καπουτσίνο χωρίς τη γεύση του καφέ.

Espresso Romano, Ιταλία

Αν πρέπει να πούμε κάτι για τους Ιταλούς είναι ότι σίγουρα ξέρουν πώς να πίνουν τον καφέ τους. ‘Ενα ακόμα παράδειγμα, ο espresso romano. Είναι εσπρέσο που σερβίρεται με μια φέτα λεμονιού. Πρώτα τρίβουν το στόμιο του φλυτζανιού με λεμόνι και μετά βάζουν μια φέτα μέσα στον καφέ.

Yuan Yang, Χονγκ Κονγκ

Ο συνδυασμός καφέ και τσαγιού. Στο Χονγκ Κονγκ προσφέρουν αυτό το ρόφημα που συνδυάζει καφέ και μαύρο τσάι με γάλα.

Ca phe sua da, Βιετνάμ

Είναι ένα κρύο ρόφημα που έχει ως βάση το γάλα, γίνεται εκχύλιση του καφέ, προσθέτουν πάγο και ανακατεύουν.

Εσείς ποιο θα δοκιμάζατε;

Related posts

Αυτά είναι τα αγαπημένα τζιν των πριγκηπισσών της Βρετανίας

Μαίρη Φρέση

Τα 10 καλύτερα ρολόγια σε πύργους που αξίζει να επισκεφτείς

Μαίρη Φρέση

Περίεργα γεγονότα που σίγουρα δε γνώριζες!

Μαίρη Φρέση

Leave a Comment

Η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη εμπειρία χρήστη. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να αποχωρήσετε αν το επιθυμείτε. Αποδέχομαι Περισσότερα