in ,

10 χρήσεις της ΑΜΜΩΝΙΑΣ που σίγουρα θα θέλατε να ξέρατε ΝΩΡΙΤΕΡΑ

10 χρήσεις της ΑΜΜΩΝΙΑΣ που σίγουρα θα θέλατε να ξέρατε ΝΩΡΙΤΕΡΑ
10 χρήσεις της ΑΜΜΩΝΙΑΣ που σίγουρα θα θέλατε να ξέρατε ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μια λιγότερο επακόλουθη, αλλά ακόμα αναμφισβήτητη αλήθεια του κορωνοϊού είναι ότι ο κόσμος καθαρίζει σαν να μην έχει καθαρίσει ποτέ ξανά πριν το σπίτι του.

Ένα ακόμα φυσικό πανίσχυρο υλικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη φαρέτρα σας με τα καθαριστικά είναι και η αμμωνία. Δεν είναι τόσο διαδεδομένη όσο η μαγειρική σόδα, ωστόσο χρησιμοποιούνταν για την καθαριότητα από τα αρχαία ακόμα χρόνια.

Στην πραγματικότητα χρονολογείται από την αρχαία Αίγυπτο. Η λέξη αμμωνία προέρχεται από την αιγυπτιακή θεότητα Αμμών, του οποίου ο ναός στη Λιβύη θεωρείται ότι παρήγαγε την πρώιμη μορφή αμμωνίας, sal αμμωνία, καίγοντας κοπριά καμήλας! Αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν την χρησιμοποιείτε γύρω από το σκυλί σας – είναι ένα από τα προϊόντα καθαρισμού που μπορεί να είναι επιβλαβή για αυτά.

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να καθαρίσετε το φούρνο σας

Με την αμμωνία εξαφανίζονται ακόμα και τα καμμένα λίπη
Με την αμμωνία εξαφανίζονται ακόμα και τα καμμένα λίπη

Ακολουθεί ένας πρακτικά εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε το φούρνο σας: Πρώτα, ανάψτε το φούρνο, αφήστε το να ζεσταθεί στους 65 ° C και, στη συνέχεια, κλείστε τον. Τοποθετήστε ένα μικρό μπολ μέσα που περιέχει ½-φλιτζάνι αμμωνία στο πάνω ράφι και μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό νερό στο κάτω ράφι. Κλείστε την πόρτα του φούρνου και αφήστε το να μείνει όλη τη νύχτα. Το επόμενο πρωί, αφαιρέστε το μπολ και την κατσαρόλα και αφήστε τον φούρνο να εξατμιστεί λίγο. Στη συνέχεια, σκουπίστε το με ένα καθαρό πανί χρησιμοποιώντας την αμμωνία και μερικές σταγόνες υγρού πλυσίματος πιάτων αραιωμένο σε ένα τέταρτο ζεστό νερό. Ακόμα και τα καμένα υπολείμματα θα φύγουν αμέσως!

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Μη χρησιμοποιείτε αυτήν τη μέθοδο καθαρισμού με φούρνο αερίου.

Πάντα να προσέχετε χρησιμοποιώντας αμμωνία! Ποτέ μην αναμιγνύετε αμμωνία με χλωρίνη ή οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει χλώριο. Ο συνδυασμός παράγει τοξικούς καπνούς που μπορεί να είναι θανατηφόροι. Εργαστείτε σε καλά αεριζόμενο χώρο και αποφύγετε την εισπνοή των ατμών. Φορέστε γάντια από καουτσούκ και αποφύγετε να ακουμπήσετε την αμμωνία στο δέρμα ή στα μάτια σας. Να φυλάσσετε πάντα την αμμωνία μακριά από παιδιά.

Διαβάστε επίσης: Καθαρίστε τα καθίσματα του αυτοκινήτου σας με αυτό το θαυματουργό μείγμα

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να καθαρίσετε τα πλακάκια του μπάνιου

Βρωμιά και μικρόβια στο μπάνιο εξαφανίζονται με αμμωνία
Βρωμιά και μικρόβια στο μπάνιο εξαφανίζονται με αμμωνία

Κάντε τα πλακάκια του μπάνιου να λάμψουν ξανά – και σκοτώστε τα μικρόβια παράλληλα – καθαρίζοντας δάπεδα με πλακάκια, τοίχους με πλακάκια και ντουζιέρες με ¼ φλιτζάνι αμμωνία αραιωμένο σε 4 λίτρα νερό.

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να διώξετε τους σκώρους

Ξεφορτωθείτε τους σκώρους μια και καλή
Ξεφορτωθείτε τους σκώρους μια και καλή

Οι σκώροι στην κουζίνα φαίνεται να βγαίνουν από το πουθενά! Στείλτε τους πίσω όπου και αν προέρχονταν, πλένοντας τα ντουλάπια, τα συρτάρια και τα ράφια των ντουλαπιών σας, με μισό φλιτζάνι αμμωνία αραιωμένη σε 1 λίτρο νερό. Αφήστε τα συρτάρια και τις πόρτες του ντουλαπιού ανοιχτές ώστε να στεγνώσουν καλά στον αέρα.

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να κάνετε τα κρύσταλλά σας να λάμψουν

Δώστε πίσω τη λάμψη στα κρυστάλλινα ποτήρια σας
Δώστε πίσω τη λάμψη στα κρυστάλλινα ποτήρια σας

Έχει χαθεί η λάμψη από τα καλά κρυστάλλινα ποτήρια σας; Επαναφέρετε την χαμένη λάμψη αναμειγνύοντας αρκετές σταγόνες υγρής αμμωνίας σε 2 φλιτζάνια νερό και απλώστε με ένα μαλακό πανί ή βούρτσα. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και μετά στεγνώστε με ένα μαλακό, στεγνό πανί.

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να καθαρίσετε χρυσά και ασημένια κοσμήματα

Γυαλίστε τα κοσμήματά σας που έχουν χάσει τη λάμψη τους
Γυαλίστε τα κοσμήματά σας που έχουν χάσει τη λάμψη τους

Γυαλίστε τα χρυσά και ασημένια κοσμήματά σαςσας μουλιάζοντάς τα για 10 λεπτά σε διάλυμα μισού φλιτζανιού υγρής αμμωνία αναμεμιγμένη σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Σκουπίστε απαλά με ένα μαλακό πανί και αφήστε το να στεγνώσει. Σημείωση: Μην το κάνετε αυτό με κοσμήματα που περιέχουν μαργαριτάρια, γιατί μπορεί να θαμπώσει ή να καταστρέψει την ευαίσθητη επιφάνειά τους.

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να αφαιρέσετε λεκέδες από ορείχαλκο ή ασήμι

Κάντε τα παλιά σας ασημικά σαν καινούρια
Κάντε τα παλιά σας ασημικά σαν καινούρια

Πώς μπορείτε να επαναφέρετε αυτή την λάμψη στα παλιά μαχαιροπίρουνα ή διακοσοσμητικά σας από ασημί ή λακαρισμένο ορείχαλκο; Τρίψτε απαλά με μια μαλακή βούρτσα βυθισμένη σε λίγη αμμωνία. Σκουπίστε τυχόν εναπομείναν υγρό με ένα μαλακό πανί.

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να καθαρίσετε τα λευκά παπούτσια

Κάντε τα λευκά πάνινα παπούτσια σας σαν καινούρια
Κάντε τα λευκά πάνινα παπούτσια σας σαν καινούρια

Καθαρίστε τα απαλά αθλητικά παπούτσια ή τα πάνινα παπούτσια τρίβοντάς τα με ένα πανί βυθισμένο σε αμμωνία – δηλαδή, ένα διάλυμα από μισή υγρή αμμωνία και μισό νερό.

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να καθαρίσετε τα χαλιά και ταπετσαρίες

Καθαρίστε χαλιά και ταπετσαρίες
Καθαρίστε χαλιά και ταπετσαρίες

Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα χαλιά και την ταπετσαρία καθαρίζοντάς τα με ένα πανί που έχετε βρέξει σε 1 φλιτζάνι υγρή αμμωνία σε 2 λίτρα ζεστό νερό. Αφήστε να στεγνώσει καλά και επαναλάβετε εάν χρειάζεται.

Χρησιμοποιήστε αμμωνία για να καθαρίσετε τα παράθυρα

Κάντε τα παράθυρά σας να γυαλίσουν χρησιμοποιώντας αμμωνία
Κάντε τα παράθυρά σας να γυαλίσουν χρησιμοποιώντας αμμωνία

Τα βρώμικα παράθυρα, ειδικά αν το σπίτι σας βλέπει σε ένα πολυσύχναστο δρόμο και τα τζάμια λερώνονται συνέχεια, μπορούν να κάνουν κάθε σπίτι να φαίνεται σκοτεινό. Αλλά είναι εύκολο να σκουπίσετε τη βρωμιά, τα δακτυλικά αποτυπώματα και τη σκόνη που καλύπτουν τα παράθυρά σας. Απλώς σκουπίστε τα με ένα μαλακό πανί βρεγμένο με διάλυμα 1 φλιτζανιού υγρής αμμωνίας σε 3 φλιτζάνια νερό. Τα παράθυρά σας δεν θα είναι μόνο πεντακάθαρα, αλλά και χωρίς ραβδώσεις και γραμμές.

Φωτό

Επίσης

Ακολουθήστε μας στο GOOGLE NEWS και αποθηκεύστε με το Αστεράκι για να μην χάνετε τα άρθρα μας!

Written by Thalia P.

#Μένουμε_Ασφαλείς: Αντικαθιστά πλέον το #Μένουμε_Σπίτι

#Μένουμε_Ασφαλείς: Αντικαθιστά πλέον το #Μένουμε_Σπίτι

To Facebook "πάγωσε" το λογαριασμό της Έλενας Ακρίτα - Τι λέει η ίδια

To Facebook “πάγωσε” το λογαριασμό της Έλενας Ακρίτα – Τι λέει η ίδια